"Навреме се облекчиха мерките, решенията бяха съобразени с действителността. Имаше основание за облекчаване на мерките." Това обяви в сутрешния блок на Нова телевизия проф. д-р Генчо Начев, кардиолог и директор на болница "Света Екатерина".

Лекарят подкрепя решенията на правителството да ограничи празничните мероприятия. Можем да кажем, че благодарение на правилната тактика и стратегия на правителството и щаба ние избегнахме съдбата на други държави за разпространението на инфекцията.

19 нови случая на COVID-19 и четирима починали за денонощие

19 нови случая на COVID-19 и четирима починали за денонощие

Нови 32 пациенти са излекувани

Успяхме да ограничим разпространението на заболяването благодарение и на дисциплинираните хора, посочи той и призова в обществото да няма паника от вируса, но и да не забравя, че опасността не е преминала.

Генчо Начев е оптимист и дори да се върне септември месец коронавирусът, ще се срещне с имунитета на населението, а и моментът на създаване на ваксина срещу вируса наближава. Ние ще бъдем по-подготвени за втора среща, отколкото сме сега, увери лекарят.

COVID отслабва, но не трябва да отслабва нашето внимание

COVID отслабва, но не трябва да отслабва нашето внимание

Радка Аргирова не изключва да се появят мутации на COVID-19 с по-висока вирулентност

По думите на Начев носенето на маски е решение на щаба и на всеки отделен човек. Дали ще спрем да носим маските, нещата ще се успокоят и ще спрем да ги носим, но е необходимо да помни, че е важно да спазваме хигиена и дистанция, настоя медикът.

През последните месеци много от хората, които трябвало да дойдат в болницата за лечение, не са дошли, защото се страхували да не се заразят, призна Начев и призова хората да не се страхуват и да посещават лекарите, които са им нужни. Трябва гражданите да знаят, че ще свикнем и ще живеем с него. Той посъветва хората с наднормено тегло да не го неглижират, а да се пазят.

Д-р Симидчиев не очаква втори пик на коронавируса у нас

Д-р Симидчиев не очаква втори пик на коронавируса у нас

И без ваксина се справяме добре, доволен е пулмологът