Прокурорската проверка е за безстопанственост по проведени обществени поръчки до 2013 година. Това уточниха пред БНР от Великотърновската областна болница след като по-рано през деня от прокуратурата обясниха, че започват проверка срещу "Пирогов" и още 6 болници.

Прокуратурата разследва "Пирогов" и още шест болници

Прокуратурата разследва "Пирогов" и още шест болници

Производства се водят Софийска градска прокуратура

Управителят на болницата д-р Стефан Филев заяви, че проверката е за период, в който са сключвани обществени поръчки. "Отдавна са прекратени тези договори. Всичко имаше и Медицински одит проверява. Всички договори са минали на проверката", каза д-р Филев.

Сегашният директор отказа да посочи по кои договори е прокурорската проверка за безстопанственост от предшественика му доктор Людмил Гецов.

Медицинският одит установи, че през март 2013 година между болницата и частна компания е сключен неизгоден договор за наем на скъпа апаратура за невронавигация.

Фирмата, която отдава апаратурата, е регистрирана на жилищния адрес на доктор Гецов в Лясковец. Проверката откри нарушения и по обществената поръчка за изграждане на перално звено в болницата.