Здравният министър в служебния кабинет Илко Семерджиев проверява обществената поръчка за ваксините, сключена в последния момент от предшественика му Петър Москов.

Още в събота Семерджиев е събрал екипа на Министерство на здравеопазването. Установихме действително, че тази поръчка е обявена в последния ден преди ние да застъпим, изтъкна той на брифинг след заседанието.

Няма да обещавам като Чърчил, но ни чака много сериозна работа, отсече Герджиков
Обновена

Няма да обещавам като Чърчил, но ни чака много сериозна работа, отсече Герджиков

Няма да обещава кръв, пот и сълзи

Илко Семерджиев е разпоредил внимателно да се проучи тръжната материя. Търси се механизъм да се осигурят ваксини за три години. Не трябвало да има недостиг на ваксини. За някои ваксини, по думите на Илко Семерджиев, сроковете за поръчка варират от 24 до 36 месеца.

Припомняме, че преди ден в телевизионно интервю Петър Москов отрече да е правена обществена поръчка за ваксини часове преди края на мандата на кабинета "Борисов 2". Помолен за коментар на информация за обществена поръчка за 23 млн. лв., Москов обяви, че тази новина не е истина. Той е категоричен, че поръчката е за 38 млн. лв. и е пусната миналата година. Тази година нямало нови поръчки.

На Москов са повдигнати обвинения заради турските ваксините. Той е категоричен, че интересът на гражданите по отношение на ваксините не е ощетен. Задължението му било да гарантира ваксините.