Разпределени са над 8000 дози Ремдесивир, в склада на Бул био има 15 000 дози.

Това бе обявено на брифинг на здравния министър Костадин Ангелов днес. Имаше известен момент с повишена консумация, но днешната доставка ще задоволи всички потребности, категоричен е министърът.

Министърът отново успокои, че във всички области в страната има спад на новозаболелите. Чувствително по-малък е броят на пациентите и в болници, и в реанимация.

Това е една тенденция, която ни дава възможност да дишаме малко по-спокойно, добави той.

Вече никой не може да каже, че няма ваксини, доволен Борисов

Вече никой не може да каже, че няма ваксини, доволен Борисов

Докато се състави другото правителство, да си гледаме ангажиментите, изтъкна премиерът

Този четвъртък ще се коментира дали могат да се отхлабват мерки според данните.

Припомняме, в края на март месец правителството гласува допълнителни 46 млн. лв. за закупуване на лекарството, което се счита за особено важни при лечение на тежко протичане на коронавирус.

Освен това данните от изминалото денонощие са за 3122 нови случая на коронавирусна инфекция при направено 17 402 диагностични теста - заболеваемостта остава 18%. Активните случаи са 71 140, а само за едно денонощие се отчетени в системата 201 смъртни случая.

Към 13 април в болниците в страната се лекуват 9 970 души с COVID-19, а в интензивните сектори са настанени 776 пациенти.

Симидчиев вижда игра на пинг-понг, а не прекратяване на епидемията

Симидчиев вижда игра на пинг-понг, а не прекратяване на епидемията

Пулмологът е скептичен за колективния имунитет с тези темпове на ваксинация

Министър Ангелов не даде допълнителна информация за починалата родилка в Сливен, но уточни, че се проверява. За починалото 15 г. момче в Бургас той каза, че е имало животозастрашаващи придружаващи заболявания.

Костадин Ангелов отказа и коментар за състоянието на Слави Трифонов, уточни, че той не е под карантина, а в изолация. Относно информация, която се разпространява за съпругата на Румен Радев - Десислава Радева, че е в тежко състояние в болница, здравният министър каза, че не е запознат.