Патриотът Емил Димитров - Ревизоро е смутен от нелегалния реекспорт на медикаменти. Поради това той доведе експерти в Народното събрание.

Според Ревизоро Агенцията по лекарствата няма достатъчно правомощия да контролира лекарствения бранш. По думите му хората са принудени да плащат скъпи лекарства, а браншът печели на гърба на пациентите.  
Патриотът е смутен от нелегалния реекспорт на медикаменти, който достигал колосални нива до над 400 милиона лева. Към момента има 4 схемите за реекспорт на скъпи лекарства.

Експерти предлагат да се създаде специализирана информационна система, която да следи реекспорта. Ще се водят разговори с големите фармацевтични компании, които също страдали от нелегалния реекспорт.

Реекспортът на лекарства - престъпно неморален, оцени АБВ

Реекспортът на лекарства - престъпно неморален, оцени АБВ

Медикаментите се препродават по три схеми

Четири компании са изкупили лекарства от родните аптеки за няколко месеца на стойност 4 милиона лева, алармираха и от АБВ.

Според Емил Димитров трябва да има законодателни изменения, които да спрат нелегалния реекспорт. Той очаква отговор от главния прокурор Сотир Цацаров има ли проверки за паралелния износ на медикаменти.

Правят забранителен списък на лекарства за реекспорт

Правят забранителен списък на лекарства за реекспорт

Експертен съвет ще наблюдава лекарствата, които периодично не достигат