Болницата в Белоградчик е със задължения около 800 хил. лв., като 500 хил. се дължат на доставчици, а 300 хил. лв. са за персонала, съобщява БТВ.

Поради недостиг на финансиране, лечебното заведение е заплашено от затваряне. Медицинските работници не са получавали заплати от август миналата година и вече обмислят колективната си оставка.

Според управителя на лечебното заведение Лилия Трифонова, болницата работи само на аванс, като се издържа единствено от преминалите болни по здравна каса. По думите ѝ работниците, които напускат завеждат дела срещу лечебното заведение и по този начин се запорират сметките ѝ, което създава допълнителни проблеми.

Десети ден врачани протестират в защита на болницата си

Десети ден врачани протестират в защита на болницата си

Искат да запазят Врачанската болница в сегашния й вид

Припомняме, преди месец, медици и врачани блокираха за час възлов булевард в града. Това бе десетият ден, в който хората протестират по този начин в защита на Врачанската болница. Протестиращите заявиха, че въпреки обещанията за спешни мерки, няма реални оздравителни действия на лечебното заведение.

Припомняме, на среща с ръководството и представители на болницата и на общината, зам.-здравният министър Лидия Нейчева заяви, че медиците могат да си получат изработените заплати и се ангажира с възнаграждението им за следващия месец.

Покривът на Ботевградската болница тече, планират ремонт за догодина

Покривът на Ботевградската болница тече, планират ремонт за догодина

Наричат я болница за бедни

Здравната система на страната ни е неефективна. Това е заключението от критичния доклад на Европейската комисия за оценка на здравния ни статус от края на ноември.

Текущите разходи за здравеопазване на глава от населението са се удвоили от 2005 до 2015 г. в номинално изражение, като изпреварват общия икономически растеж.

Според данните, през 2015 г. България е изразходвала за здравеопазване 1 117 евро на глава от населението, което е по-малко от половината от средното за ЕС (2 797 евро).

Здравната ни система е неефективна, отсече ЕК

Здравната ни система е неефективна, отсече ЕК

Критичен доклад за здравеопазването ни представи Еврокомисията