В годините полемиката за детска болница в крайна сметка девалвира до почти негативен пиар, когато се говори за нея, но всъщност нещата не се случват. С новия екип на Министерството на здравеопазването има диалог по темата за новата Национална детска болница. Това заяви директорът на болницата за детски болести проф. "Иван Митев" д-р Богомил Здравков пред bTV.

Той се надява нещата за Националната детска болница да тръгнaт в правилна посока и тя да се изгради.

Това, което чисто практически може да се препоръча за децата до училищна възраст, когато не могат да селектират разликата във вкуса, е добре продуктите да се опитват първо от родителите, преди да им се даде, съветва д-р Здравков. На децата през летните сезони не е добре да се дават храни от случайни източници, като сергии и лесно разваляеми храни - яйца, мляко и месо.

Националната детска болница готова до 2.5 години

Националната детска болница готова до 2.5 години

Там ще работят водещи здравни специалисти

Относно динята с ацетон д-р Здравков коментира, че при поглъщане на ацетон в малки количества организмът има способността да се справи с него. Проблем са тежките отравяния с ацетон, които не са характерни за детската възраст, предупреди специалистът и добави, че са възможни болки в стомаха и замайване, като в този случай трябва да се потърси лекарска помощ.

Д-р Здравков призова да се изчака проверката на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) по случая.

Националната детска болница е с ПУП, до 6 месеца и първа копка

Националната детска болница е с ПУП, до 6 месеца и първа копка

МЗ и МРРБ се хвалят, че ще има и търговска част, а там има и минерална вода