Служителите в белодробната болница във Варна са получили част от възнагражденията си, които не бяха изплащани в рамките на 10 месеца. Остатъка от заплатите си ще получат в максимално кратки срокове, информира Министерството на здравеопазването.

Лечебното заведение възобновява работата си, а до решението се стигна след като Общинския съвет на Варна гласува да отпусне до 1 млн. лева за погасяване задълженията на белодробната болница. Така вчера бе пуснато и електрозахранването в нея, след като бяха изплатени и дълговете към ЕНЕРГО-ПРО.

Пуснаха тока на Белодробната болница във Варна

Пуснаха тока на Белодробната болница във Варна

Задълженията са били платени от целевата субсидия от Община Варна

Припомняме, след като тубдиспансера преустанови работа пациентите бяха освободени за домашно лечение. Същите тези, които са изявили желание да продължат лечението си в болнични условия, отново са хоспитализирани. Те ще получават необходимата медицинска грижа във Варна без да се налага да пътуват до лечебни заведения в съседни области.

Обсъдени са и всички възможности за осигуряването на навременна и качествена здравна грижа за пациентите, лекувани в белодробната болница във Варна. Решено е в началото на 2023 г. структурата на СБАЛПФЗ-Варна да бъде оптимизирана, с цел недопускането на натрупване на нови задължения.

Служителите в Белодробната болница във Варна излязоха на протест

Служителите в Белодробната болница във Варна излязоха на протест

Те не са получавали заплати от 10 месеца