Служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров смени Съвета на директорите на УМБАЛ "Александровска" ЕАД, съобщиха от Здравното министерство. Той като принципал на УМБАЛ "Александровска" ЕАД освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав до провеждането на конкурс.

Новите членове на Съвета са д-р Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева - Сотирова

"Александровска болница" ще има ново ръководство
Обновена

"Александровска болница" ще има ново ръководство

Амбулаторни пациенти са отчитани по клинични пътеки в "Лозенец"

Д-р Атанас Атанасов е лекар, завършил МУ София, със специалност Хирургия, както и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Притежава богат мениджърски опит в управлението на общински и държавни лечебни заведения - в Шумен и в Ловеч.

Проф. Румен Стоилов е дългогодишен служител на Клиниката по ревматология на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". В периода 2006 - 2008 г. заема длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Професор е в катедра "Ревматология" на МУ София.

Шефът на Александровска: Болницата е стабилна, не нося отговорност за последните 10 г.

Шефът на Александровска: Болницата е стабилна, не нося отговорност за последните 10 г.

Самият Борис Богов е на поста от половин година

Гергана Андреева - Сотирова е юрист, дългогодишен служител на РЗОК София, главен секретар на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), a по-късно и директор на РЗОК София. Към настоящия момент е директор на дирекция в Министерството на здравеопазването.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата д-р Атанас Атанасов, а за председател на Съвета е избран проф. Румен Стоилов.

Трагично финансово състояние на Александровска болница установиха в МЗ

Трагично финансово състояние на Александровска болница установиха в МЗ

Констатирано е и грубо нарушаване на правилата за работа на Съвета на директорите

Финансовото състояние на болницата от 7 години се влошава, натрупаната загуба почти е достигнала размера на капитала на дружеството. Трупат се по 5-6 млн. дългове на година от 2013 г., отчете заместник министърът.