В старозагорската университетска болница ще бъдат възобновени плановите операции. Това става след среща на ръководството на лечебното заведение с колектива на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Решено е още днес да се подпише споразумение към браншовия колективен трудов договор.

Припомняме, че медиците в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора протестират заради забавени заплати. За да изразят недоволството си, те решиха да спрат плановите операции. Те настояваха за среща с ръководството.

Протест на анестезиолози спря плановите операции в старозагорската болница

Протест на анестезиолози спря плановите операции в старозагорската болница

Искат си заплатите

Тази среща е проведена тази сутрин. Ръководството е приело разписаните в браншовото споразумение условия. Председателят на синдиката в здравеопазването д-р Атанас Бадов обясни, че юристите на болницата изготвят споразумението и Колективният трудов договор ще бъде подписан още днес.

Той увери, че плановите операции днес ще бъдат извършени. Имало разписани графици и три екипа били на разположение извънредно. В момента в УМБАЛ-Стара Загора работят 18 анестезиолози. 11 са тези, които могат да дават самостоятелна анамнеза. Те обаче трябвало да бъдат минимум 24, а след обединението на двете болници – дори 30.