Техниката в линейката, която се отзовала на сигнала за бившия депутат Павел Чернев, не работела. Това обяви в студиото на предаването „120 минути” по БиТиВи Симеон Христов, обвинен за побоя на бул. „Черни връх”.

Припомняме, че Павел Чернев почина вчера пред столично заведение. След като му прилошало, била извикана линейка. Пристигналите на мястото медици само констатирали смъртта му.

Чернев бе адвокат на Христов и го защитаваше пред съда за инцидента на бул. "Черни връх". Двамата са били и дългогодишни приятели.

Христов се позовава на информация от очевидци, с които е разговарял, след като Чернев издъхнал. По думите на свидетелите линейката дошла бързо, за 10-ина минути. Това че техниката не работела обаче попречило на лекарите да окажат адекватна помощ на Чернев.

Симеон Христов отбеляза, че се дава гласност на неща от чисто битов характер, а в същото време имало много по-важни неща за държавата. Той коментира, че трябва да се обърне внимание на хората, които спасяват животи и попита защо линейките не са оборудвани и защо полицаите нямат достатъчно автомобили.

Христов коментира и инцидента от бул. „Черни връх”. Имало само един момент, който не помни и това е моментът, за който се твърди, че е пребил другия участник в инцидента.

Симеон Христов споделя, че нямал против да се види с потърпевшия, тъй като не го помнел. Той отбеляза, че при всички подобни конфликти има две страни. Участвалите могат да кажат какво се е случило, а властите да преценят кой говори истината.