Десетокласничка вече 10 дни е в кома и с опасност за живота. 16-годишната ученичка е приета в шуменската болница в тежко състояние, като се предполага, че причината е смесване на дрога и алкохол, съобщава Нова телевизия.

В момента момичето е в будна кома. От болницата отказват всякаква информация по случая. Когато е приета в болницата ученичката е била в клинична смърт. Преди да припадне пила алкохол със свой съученик.

Десетокласничката е ученичка в елитна гимназия в Шумен. Предполага се, че тя е употребила от популярния сред тийнейджърите „чай” за пушене.

Направени са кръвни изследвания на момичето, при които не е открито наличие на дрога. Това обаче не отхвърля възможността тя да се е натровила с изключително опасната смес. Полицията веднага е била уведомена за случая.  

Говорителката на МВР-Шумен Ася Йорданова обясни, че още същата вечер са установени хората, с които момичето е било в контакт същата вечер. Те са разпитани. Продължаващата проверка се води от инспектор в детска педагогическа стая, посочи още Йорданова.