Ваксините свършиха на петия ден от началото на масовата имунизация в някои от имунизационните пунктове в София, съобщи БНТ.

Пациенти бяха връщани за друг ден. Засега няма яснота кога ще бъдат доставени ваксини. По данни на Столичната здравна инспекция последните два дни пунктовете не са били зареждани, но всички работят, а ваксини се предоставят след изчерпване на наличните количества.

От Здравното министерство с гневно писмо до AstraZeneca

От Здравното министерство с гневно писмо до AstraZeneca

Причината - забавяне на доставки на ваксини

В няколко от 43-те имунизационни пункта в столицата няма ваксини. Един от тях е в болница "Свети Иван Рилски", от болницата уточниха, че в късния следобед са получили 50 дози, но центърът няма да работи, докато не бъдат заредени достатъчно количества.

Меркел: Още е твърде рано за преференциално отношение към ваксинирани

Меркел: Още е твърде рано за преференциално отношение към ваксинирани

Да се ваксинират всички, които искат, да се докаже, че не са заразни и ще се обмислят преференции

От Столичната здравна инспекция заявиха, че разполагат с 5450 ваксини.  Според инспекцията всички те следва да работят, като ваксини им се предоставят след изчерпване на наличните количества. Личните лекари в София днес са получили общо 900 ваксини.

В последните два дни нито един имунизационен пункт не е получил ваксини. Всички обаче работят, а ваксини се предоставят след изчерпване на количествата. В момента при тях има налични ваксини.

Борисов отваря зелени коридори за ваксиниране

Борисов отваря зелени коридори за ваксиниране

Спад на смъртността от COVID-19 отчетоха Мутафчийски и Кунчев

В "Пирогов" днес имаха ваксини, но има случаи на забавено поставяне на втората доза. Има върнати хора, които ще трябва да изчакат няколко дни. Според болницата до казуса се е стигнало след като други пациенти преди тях са дошли със закъснение и за да не пропуснат прозореца за дозата, са използвани ваксините на следващите по реда.

Пловдивчани, които искаха да се ваксинират, трябваше да обикалят пунктове. В пункта за ваксинация в здравната инспекция нямаше налични ваксини.

В Пловдив бе открит и първият денонощен имунизационен център извън столицата. Специално оборудвани бусове скоро тръгват към отдалечени места в общините Родопи и Марица. Те ще посещават и трудноподвижни, възрастни и хронично болни хора на адреси в Пловдив след предварителна заявка.

1800 новозаразени и 17 163 ваксинирани срещу коронавирус за последното денонощие

1800 новозаразени и 17 163 ваксинирани срещу коронавирус за последното денонощие

45 болни са жертвите на инфекцията

След като повече от месец в Ахтопол нямат личен лекар, защото единственият такъв се пенсионира, ваксинацията срещу COVID-19 започна с помощта на мобилни екипи от Бургас.

Броят на поставените дози ваксини в страната от началото на имунизационната кампания наближава 150 000.

От здравното министерство напомниха, че сертификат за имунизация се получава след приложена втора доза от ваксината.

По-късно министър Костадин Ангелов изпрати гневно писмо до AstraZeneca за забавяне.

анкета

От къде очаквате още информация за ваксините срещу COVID-19?

Виж резултати

от Министерство на здравеопазването и ИАЛ 31.6%

от личния си лекар 19.5%

от близки и познати 6.5%

от медиите 22.2%

от други специализирани източници 20.2%