Военномедицинска академия (ВМА) разширява обучението на лекари от България и Югоизточна Европа, което започна през м.г. в рамките на създадения единствен по рода си в региона Международен референтен център.

Това съобщава пресцентъра на ВМА.

Обновиха изцяло две от клиниките на ВМА

Обновиха изцяло две от клиниките на ВМА

Клиниките разполагат високотехнологичната медицинска апаратура

Екипите на ВМА показват високи резултати в международен план. Досега млади специалисти и специализанти имаха възможност да усвояват всички иновативни техники, преминавайки курсове в Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология и Клиника по ендоскопска хирургия.

След преминала успешна сертификация, обучения вече ще се провеждат и в две от клиниките на Катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия.

Това е голям успех за нашата катедра - разширяваме нашия обзор както в национален, така и в европейски мащаб, коментира професор Неделчо Цачев, ръководител на катедрата. Той подчерта, че вече няколко години с колегите от ВМА провеждат курсове за обучение на български хирурзи, на които предават своя опит в колянно, тазобедрено ендопротезиране и артроскопска травматология. Сега, шанс да почерпят от една от най-добрите школи в България ще имат и техни колеги от чужбина. Следващият курс ще се проведе в края на месец септември 2019 г., а участниците ще бъдат от Словения и Босна и Херцеговина.

ВМА търси 30 лекари

ВМА търси 30 лекари

Свободните позиции са в клиники в София, Варна, Плевен и Сливен