Мечтата на всеки шеф на държавна болница е да се държи като шеф на частна такава. Така доцент Атанас Мангъров коментира скандалната информация за извършвани незаконно трансплантации в болница "Лозенец", бивша правителствена болница. Мангъров посочи, че не е запознат с детайлите по случая, а и до преди няколко дни не е имало никаква информация. Проф. Любомир Спасов му е бил студент.

До голяма степен проблемът се корени в това, че болниците са търговски дружества. "Контрол няма и ако човек има стабилен гръб, може да прави каквото си иска, докато не го хванат", посочи Мангъров.

Назначиха ново ръководство на болница "Лозенец"

Назначиха ново ръководство на болница "Лозенец"

Д-р Радосвет Горнев става шеф на лечебното заведение

Той повтори и тезата си, че от Национален оперативен щаб няма нужда - "Винаги съм казвал, че от този щаб няма нужда. Създаваше се ненужна паника." Според него случаите на коронавирус намаляват, защото една сериозна част от населението се е срещнало вече с вируса.

На предсрочните избори Атанас Мангъров няма да се яви за депутат, след като на миналите беше част от листите на АБВ и водач на листата във Варна. "Никога не съм се натискал да бъда политическо лице", посочи Мангъров. Въпреки това ще оказва подкрепа, въпреки сключеното коалиционно споразумение между АБВ и БСП.

Бивш мениджър в болница "Лозенец" знае за 5 трансплантации без роднинска връзка

Бивш мениджър в болница "Лозенец" знае за 5 трансплантации без роднинска връзка

Агенцията по трансплантации е уведомявана в последния момент