Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров назначи нов състав на Съвета на директорите на МБАЛ "Лозенец".

До провеждането на конкурс членове на Съвета ще бъдат доц. д-р Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев.

Доц. д-р Радосвет Горнев от 2004 г. до настоящия момент е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ "Лозенец", с множество участия в национални и международни медицински форуми, автор и съавтор на редица научни публикации, преподавател в Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Адв. Ивиян Симеонов е юрист, изтъкнат специалист по корпоративно, търговско и данъчно право.

Орлин Недев е магистър по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г., с компетентности в сферата на лекарствената политика и медицинските изделия.

Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата доц. д-р Радосвет Горнев, а за председател на Съвета е избран адв. Ивиян Симеонов.

Пациентски форум: Има сигнали от различни болници, че се прескачат пациенти за трансплантация

Пациентски форум: Има сигнали от различни болници, че се прескачат пациенти за трансплантация

Последните години се виждал сривът на цялата българска здравна система

Припомняме, вчера здравният министър освободи цялото ръководство на правителствена болница "Лозенец" заради установени случаи на трансплантации, които са правени на рецепиенти, които не са роднини, а са били с фалшиви самоличности. Случаите са от 2019 г. и 2020 г. 

Припомняме и че през 2018 г. правителството прехвърли изцяло болница "Лозенец" на Софийския университет "Свети Климент Охридски", въпреки че първоначалните намерения бяха тя да бъде преструктурирана в детска многопрофилна болница.

На 1 февруари 2019 г. лечебното заведение беше окончателно преобразувано, а с решение на Министерския съвет от април тази година МБАЛ "Лозенец" официално стана университетска болница.

Болница "Лозенец" - пример за източване на касата и съмнения за трафик на органи

Болница "Лозенец" - пример за източване на касата и съмнения за трафик на органи

Здравният министър Стойчо Кацаров сменя ръководството