Правителството не работи и няма да работи за въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19. В това бе категоричен служебният министър-председател Стефан Янев. В понеделник той посети Центъра по молекулна медицина и Катедрата по медицинска химия и биохимия в Медицинския университет в София.

"Искам да опровергая всякакви спекулации, че търсим начин за въвеждане на задължителна ваксинация. Няма такова нещо. Това е право на всеки да решава как да управлява личния си живот и личното си здраве", подчерта премиерът.

Мангъров повежда шествие срещу антиковид мерките

Мангъров повежда шествие срещу антиковид мерките

АБВ атакува в съда антиковид мерките на МЗ от 19 август, били дискриминация

"Ваксинационната кампания, положителна или отрицателна, е довела до определени резултати. Имаме повишаване на ваксинирането при хората над 60-годишна възраст, за които се предполага, че са най-уязвими", изтъкна като успех той.

По думите на премиера здравната система е готова да посрещне 4-та ковид вълна. "По отношение на здравната система е направен план за нарастване за усилията при необходимост - там, където е нужно откриване на нови клиники в болниците, това ще бъде направено", добави Янев, отново подчертавайки - парите няма как да влязат в системата, без да бъде актуализиран бюджетът.

Спешните медици в Благоевград не получили пари за работа на първа линия

Спешните медици в Благоевград не получили пари за работа на първа линия

Лекарите не са доволни от новия метод на изчисление на пари

Основна цел на правителството е бизнесът да продължи да работи. "Не може да разчитаме, че със стихийни действия, със затваряне, отваряне, даване на празни обещания, ще постигнем нещо", каза още министър председателят. 

Ангел Кунчев: Под 3% от починалите от COVID-19 са с пълна ваксинация

Ангел Кунчев: Под 3% от починалите от COVID-19 са с пълна ваксинация

Трябва да се засили контролът по спазване на мерките...