С промяната на ваксинационния план България драстично ще намали темпа на имунизиране срещу COVID-19. Това заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов в отговор на решението на наследника си от служебното правителство.

Ангелов е притеснен от заповедта, издадена днес, тъй като това ще забави темпото и ще ни отдалечи от колективния имунитет, въпреки че Кацаров е дал заявка, че това е стремежът. Ангелов е разтревожен, че това се прави и въпреки, че имаме ваксини на склад. "Кое налага изкуственото задържане на темпа на ваксинацията от 35-40 хил. души на ден", попита проф. Ангелов.

Зелените коридори за ваксини остават
Обновена

Зелените коридори за ваксини остават

НОЩ няма да има

Костадин Ангелов опроверга и няколко неверни твърдения, които здравният министър направи по-рано днес.

"България и страни като Германия, Италия, Нидерландия, Полша, Гърция, Румъния, Латвия, Унгария, Сърбия, Турция стартираха ваксинационните си кампании с приоритетно имунизиране на медицинския персонал - лекари, мед. сестри, санитари. Ваксинирани български граждани над 60-годишна възраст към момента са 543 897 души. Това са половината от всички хора с поставени поне една доза ваксина срещу КОВИД-19.

Всички лични предпазни средства и дезинфектанти са доставени в съответните изборни администрации повече от две седмици преди деня на парламентарния вот (на 16-ти, 17-ти, 18-ти март)", уточни членът на ИК на ГЕРБ.

Колективен имунитет до май месец невъзможен, според проф. Мурджева

Колективен имунитет до май месец невъзможен, според проф. Мурджева

Новите щамове обаче не се повлияват от ваксините

"Д-р Кацаров от човек, който се съмняваше в качеството на ваксините, стана лекар, който носи отговорност за здравето на българските граждани".