И тази събота и неделя ще има зелени коридори, вероятно от понеделник се очаква ново разпореждане на здравния министър и ваксинационния щаб. Тези коридори трябва да останат, коментира пред БТВ шефът на "Пирогов" Асен Балтов. 

"Има идея да се даде повече възможност личните лекари да ваксинират. Те биха могли по-бързо да натрупат повече случаи за ваксинация от пациентските си листи", обясни той.

През "Пирогов" за ваксинация срещу COVID-19 са преминали 46 хиляди души от началото на зелените коридори, от които 16 хиляди са с втора доза.

"Зелените коридори" за ваксинация - добра идея, но не за малките населени места

"Зелените коридори" за ваксинация - добра идея, но не за малките населени места

Те не решавали проблемите на по-болните и трудно подвижни хора

Много малко са пацинетите с първа доза "АстраЗенека" и втора "Пфайзер", за тях ваксинационни сертификати ще се издават от другата седмица.

Балтов се надява, "че ваксинациите ще направят всичко възможно, за да утихне и третата вълна окончателно. Моята прогноза е, че до края на юни ще имаме колективен имунитет."

"Ако продължим в този вид - до края на юли ще имаме доста преболедували и ваксинирани с повече от една доза".

Първо заседание на новия кабинет - план за ваксинация и мерки за пандемията

Първо заседание на новия кабинет - план за ваксинация и мерки за пандемията

Служебният премиер обеща навременна, честна и открита информация

Работят зелените коридор в Александровска болница за желаещите да се имунизират срещу Covid-19. Записване не е необходимо, пунктът ще работи до 17 часа с ваксините на "АстраЗенека", "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна", съобщава БНР.

От 9 часа работи и ваксинационният център на ВМА, където от 13 май се правят имунизации и с "Модерна". Работи се без предварително записване, но до 12 часа днес.

Ваксинационните зони в "Пирогов" работят между 08:30 и 17:30 часа.