Засилват контрола по спазването на противоепидемичните мерки и в дискотеките, и в нощните клубове.

Това стана ясно след среща между здравния министър проф. Костадин Ангелов, директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев с Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията и Евгений Зумпалов от УС на Сдружението на заведенията в България. Срещата беше в Министерството на здравеопазването.

"Подкрепяме засилването на контрола и апелираме колегите да бъдат отговорни и да се съобразяват с мерките, за да се справим максимално бързо с тази криза. Ако има недобросъвестни, нека бъдат санкционирани. Важното е да не затваряме браншове, а да се наказват конкретните нарушители", каза Ричард Алибегов.

Причина за засилените мерки е неспазването на мерките за дистанция, дезинфекция и употреба на лични предпазни средства, каза здравният министър. Такива случаи имало в градския транспорт, търговски обекти, обекти с обществено предназначение и др., засилваме контрола навсякъде - както по отношение на физическите лица, така и спрямо юридическите. Компромиси няма да бъдат правени - мерките са елементарни, а от съобразяването с тях зависи как страната ни ще премине през пандемията, допълни Костадин Ангелов.