От днес до края на седмицата е затворена за дезинфекция една от детските градини в Разлог. Учителка от детското заведение е дала положителна проба за коронавирус, съобщи БНР.

От общинския кризисен щаб в Разлог съобщават, че се следва вече утвърдения протокол - изследване и тестове на 12-те човека от персонала, които са били в пряк контакт с учителката, тестове на децата и дезинфекция на помещенията.

Ако няма други положителни проби детското заведение ще отвори врати отново в понеделник, в случай, че има и други констатирани случаи на коронавирус, временно ще бъде ограничен достъпът и прием на децата в съответната група.

Общинският кризисен щаб, ръководен от кмета на Разлог- инж. Красимир Герчев, е в непрекъсната координация с РЗИ и здравните власти и се взимат незабавно мерки при постъпила информация.

Кметът призова за пореден път за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както и при наличие на дори леки симптоми незабавна консултация с лекар и ограничение на контактите до установяване дали има положителен резултат.