Здравният министър Кирил Ананиев пуска службите срещу престъпленията в здравеопазването. Това стана ясно от думите му по време на парламентарния контрол.

"Ако се наложи, ще използвам съдействието и на специализираните служби за разкриването на престъпления в здравеопазването", закани се Ананиев.

"В кратък срок ще представя своите приоритети и намерения по отношение на бъдещото финансиране и функциониране на болниците", обясни Ананиев на депутатите. Амбицията му е в рамките на 3 седмици да направи пълен финансов анализ на всички лечебни заведения за болнична помощ, които са с над 50% държавно участие.

Над половин милиард лева дължат болниците

Над половин милиард лева дължат болниците

Болниците във Видин, Бургас и Стара Загора също имат големи дългове

"На базата на този анализ ще предложа конкретна програма и мерки за преструктуриране и оздравяване на тези болнични заведения, които имат нужда от това", увери новият минитър на здравеопазването.

До края на годината министърът ще завиши контрола. "Този здравноосигурителен модел, който в момента съществува, в определена степен е изчерпан и трябва да намерим неговото развитие или надграждане", призна още Кирил Ананиев.

Москов: За дълговете на болниците е нужно политическо решение

Москов: За дълговете на болниците е нужно политическо решение

Болниците не бива да са търговски дружества...