Със 121 гласа "за", 85 - "против" и без "въздържал се", депутатите гласуваха Кирил Ананиев за нов здравен министър.

Припомняме, на 30 октомври министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка, която веднага бе приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Здравният министър подаде оставка

Здравният министър подаде оставка

Борисов я прие

Причина за оставката стана разследване за спечелени обществени поръчки от близки на здравния министър. Става въпрос за поръчка в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП), спечелена от мъжа, с когото дъщерята на министъра живее на семейни начала.

Борисов е страхлив и руши институциите и държавността, изригна Нинова
Обновена

Борисов е страхлив и руши институциите и държавността, изригна Нинова

Системно нарушавал Конституцията

Кирил Ананиев е роден през 1955 г. в София. Той завършва специалност "Финанси и кредит" във Висшия икономически институт в София през 1980 г.

Ананиев специализира в областта на финансирането и социално-културните разходи в УНСС и в областта на реформите в здравеопазването в Чикаго, САЩ. През 1980 г. започва работа в Министерството на финансите.

Той е бил заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г.
Бил е също секретар по финансова политика в Администрацията на президента на България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).

Кирил Ананиев бе и зам.-министър на финансите във второто правителство на Бойко Борисов. Той беше финансов министър в служебния кабинет "Герджиков". До сега Кирил Ананиев бе заместник-министър на финансите.