Преди няколко стана ясно, че компанията на Илон Мъск SpaceX ще изпрати японския милиардер Юсаку Маезава и група световноизвестни артисти на няколкодневно пътешествие до Луната.

Въпросът, с който Илон Мъск решава дали да те наеме

Въпросът, с който Илон Мъск решава дали да те наеме

По-подвеждащ е, отколкото изглежда

Не можем да не се зачудим как ще протече първата по рода си туристическа обиколка на спътника ни, имайки предвид, че хората на брода няма да са с подготовката, която преминават професионалните астронавти.

Според експерти, цитирани от The Verge, пътниците няма да изпитат загуба на тегло или атрофия на мускулите, но ще трябва да се преборят с други неразположения, произлизащи от напускането им на земната атмосфера.

Снимка 379573

Източник: GettyImages

Едно от тях ще е изолацията. Тъй като пътуването е планувано да продължи поне 4-5 дни, а пасажерите ще разполагат с немного голямо пространство, е възможно да станат раздразнителни, параноични и по-агресивни.

Въпреки това силата на ускорението ще бъде три пъти по-силна от тази на гравитацията, а това не е за подценяване.

"Туристите" ще трябва да се преборят с драстични промени в кръвното си налягане, особено при излитане. Възможно е дори да загубят съзнание, ако твърде много от кръвта им слезе надолу в тялото им твърде бързо.

Снимка 379574

Източник: iStock

Със сигурност ще усетят и съпротива в сърдечната област, защото сърцето ще изпомпва кръвта с много повече усилия, предвид налягането.

Веднъж щом излязат от обсега на земната гравитация, всички на борда ще трябва да са подготвени за позиви за повръщане и неразположение, наподобяващо това от морското плаване.

SpaceX, Audi и Nokia пускат интернет на Луната

SpaceX, Audi и Nokia пускат интернет на Луната

Ще стриймваме HD видео от спътника на Земята

Много вероятно е пътниците да се чувстват объркани и дезориентирани, тъй като в космоса няма горе и долу, и вестибуларният апарат е хвърлен в шок.

Радиацията в космоса също не е за подценяване, но е изчислено, че ефектите върху телата на пътуващите ще са подобни на тези от безобидна рентгенова снимка.

Ако обаче Слънцето изригне непредвидено, което е доста вероятно все пак, всички на борда ще са изложени на доста висока радиация за поне шест месеца след това.

Как поведението на Илон Мъск се отразява на Tesla

Убива ли поведението на Илон Мъск Tesla

Цигарата с марихуана преля чашата за някои хора

Нещата не звучат кой знае колко сериозно, ако трябва да сме честни, но ни се струва доста по-безопасно и неангажиращо да си наблюдаваме Луната от Земята, залепнали стабилно за повърхността ѝ.