Най-големият интернет търговец в света Amazon сключи втората най-голяма сделка в историята си. Amazon придоби стартъп компанията Ring, разработваща звънци за входни врати с видеонаблюдение и връзка с Интернет, съобщи money.bg.

Чрез сделката Amazon цели да заеме силни позиции на бързо растящия пазар на "умни" устройства и технологии за обезопасяване на жилищата.

"Умните" видео звънци на Ring позволяват да се отговаря на позвъняване в дома със смартфон или таблет от всяка точка на света с използването на аудио и видео връзка. Устройство подържа Wi-Fi, може да записва HD-видео и да запазва файловете в облака. Освен това Ring е оборудван с датчици за движение и може да се настрои да изпраща сигнали в случай на активност в прилежащото на дома пространство.

„Амазон” отваря първия безкасов магазин на бъдещето

„Амазон” отваря първия безкасов магазин на бъдещето

Най-модерната технология за пазаруване в света

Сумата не сделката официално не се разкрива. Според "The Wall Street Journal", опирайки се на добре информирани източници, Amazon ще заплати за заплатил за Ring над 1 милиард долара.

Много вероятно е сделка да се окаже втората най-голяма в историята на Amazon, след придобиването на компанията за търговия на дребно Whole Foods за $13.5 млрд. през миналата година.

В продуктовата гама на Amazon за "умен дом" вече има собствени разработки като смарт-спикера Echo с гласов асистент Alexa. Сега покупката на Ring ще разшири възможностите на компанията в този сегмент.

Миналата година Amazon представи услугата Amazon Key със смарт ключалка, която може да отваря врати за заслужаващи доверие куриери. По-рано те оставяха пратките пред прага на домовете, но заради рязкото увеличаване на кражбите, интернет търговците и логистичните компании започнаха да търсят нови решения на проблема.

Пазарите в САЩ показват признаци на възстановяване

Пазарите в САЩ показват признаци на възстановяване

Промишленият индекс Dow Jones скочи с 350 пункта

Придобиването на Ring несъмнено ще засили конкуренцията между Amazon и Alphabet. Подразделението на Google по автоматизация на битовата техника и жилищата Nest Labs е един от световните лидери в сферата на системите за домашна безопасност.