Въпреки твърдите критики на президента на САЩ Доналд Тръмп, американският производител на луксозни мотоциклети Harley-Davidson ще продължи строителството на своя фабрика в Тайланд и тя ще започне да работи по план, съобщават тайландските медии.

Легендарните Harley-Davidson изнасят производство от САЩ заради митата

Легендарните Harley-Davidson изнасят производство от САЩ заради митата

Намериха му "цаката"

Harley-Davidson представи плановете си за изграждане на фабрика в Тайланд през миналата година, гледайки на Югоизточна Азия като на пазар, изобилстващ от възможности за свободна търговия. Освен това тайландската фабрика се очаква да служи като база за износ в Китай, като по този начин до голяма степен ще намали разходите за транспорт, както и времето на мотоциклетния производител.

По-рано тази седмица Harley-Davidson отбеляза също така, че ще премести производството на мотоциклети за страни членки на ЕС извън САЩ, за да избегне митата, наложени от Европейския съюз върху американския внос.

Тръмп категорично се противопостави на изнасянето на производство в чужбина от страна на мотоциклетния производител. В серия публикации в "Туитър" той обвини компанията, че използва текущото търговско напрежение като извинение и предупреди, че "няма да могат да продават обратно в САЩ без да плащат голям данък".

Тръмп обяви, че подготвят мита върху вноса на автомобили от ЕС

Тръмп обяви, че подготвят мита върху вноса на автомобили от ЕС

Тръмп използва "Туитър", за да атакува Harley-Davidson