Прокуратурата в Милано разследва веригата на доставки на около дузина модни марки, след като подразделение на френската LVMH в Италия бе поставено под съдебно управление във връзка с разследване на експлоатация на работници, съобщи източник, запознат с въпроса пред Ройтерс.

В понеделник миланският съд назначи комисар, който да управлява производител на чанти с марката Dior, собственост на LVMH, след като разследване на четири от неговите доставчици в околностите на италианската модна столица разкри незаконни условия на труд за персонала.

Инспекциите на място и проверките на данните за консумацията на електричество доведоха до обвинения, че работниците са работили продължителни часове, често до късно през нощта и по празниците. Някои от служителите са спели там, където са работили, нямали са редовни договори, а някои са били незаконно имигрирали в Италия.

Това е третото подобно решение тази година от страна на миланския съд, отговорен за превантивните мерки, който през април предприе подобни действия срещу компания, собственост на Giorgio Armani, по обвинения, че модната група "виновно не е успяла" да надзирава правилно своите доставчици. Групата Armani заяви тогава, че винаги е целяла да "минимизира злоупотребите във веригата на доставки".

LVMH отказа да коментира решението на съда в понеделник.

Миланската прокуратура и италианската полиция разследват допълнително малки производители, които снабдяват около дузина други марки, но не предоставят повече детайли, тъй като информацията е конфиденциална.

Назначаването на специален комисар има за цел да даде на модните марки време да решат проблемите във веригата си на доставки, като същевременно продължат да функционират.

Нито LVMH, нито Armani са под разследване, докато доставчиците, които са цел на разследването, са изправени пред обвинения за експлоатация на работници, показват копия от съдебните решения, видени от Reuters.

Венеция въведе нови мерки за ограничаване на туризма

Венеция въведе нови мерки за ограничаване на туризма

Туристическите групи вече трябва да са до 25 души