Република Кипър ще отмени от понеделник, 18 април, повечето санитарни изисквания за пътници, въведени по-рано, заедно с други мерки за борба с пандемията. Това съобщиха в четвъртък от Държавната комисия по туризъм на островната република, цитирани от ТАСС.

Преди седмица правителството прие решения за премахване на категоризацията на страните и формуляра CyprusFlihtPass от 18 април. Освен това повечето свързани с пътуване Ковид-протоколи се премахват. остава задължението неваксинираните туристи да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането или бърз тест, напаравен 24 часа по-рано. Кипър признава повечето ваксини срещу коронавирус, включително руските "Спутник V" "Спутник Лайт" (последната само като бустерна доза) и китайските Sinopharm, Sinovac, ккато и други ваксини описани тук.

Туристическата служба добави, че "пълно копие на актуализирания протокол за пътуване може да бъде намерено на уебсайта на Visit Cyprus. Тези правила важата само за Република Кипър и не се отнасят за контролираната от Турция северна част на острова.

Държавната комисия заяви, че използва тази възможност, за да благодари на редовните гости на острова, че направиха Кипър една от най-популярните европейски дестинации за почивка през 2021 г. "Развълнувани сме да направим пътуването до нашия остров още по-безпроблемно и с нетърпение очакваме да Ви видим", се казва в изявление, адресирано до потенциални туристи.

Кипър очаква да бъде сериозно засегнат от войната в Украйна, тий като руските туристи съставляваха 20% от общия брой туристи в тази страна, а туристите от Украйна също бяха значима бройка.

Гърция премахва маски и сертификати

Гърция премахва маски и сертификати

Засега само за лятото