Япония ще отмени тестовете за COVID-19 преди пристигане за ваксинираните пътуващи до страната, но дневните лимити за броя на влизащите в страната ще останат в сила, каза премиерът Фумио Кишида в сряда.

Изискването за тестове ще бъде премахнато от 7 септември, каза Кишида. Все още не е взето решение относно план за повишаване на дневния таван за пристигащи пътници от 20 000 на 50 000, добави той.

"Ще продължим да облекчаваме тези мерки постепенно", каза Кишида, който се обърна към репортери онлайн, докато се възстановява от COVID-19 в официалната си резиденция.

Япония поддържа някои от най-строгите пандемични гранични мерки сред големите икономики, като изисква от пътниците да представят отрицателен тест за коронавирус, направен в рамките на 72 часа преди заминаването.

Кишида каза през май, че иска да приведе граничните мерки на Япония в по-голямо съответствие с тези на другите държави от Г-7.

През юни Япония отвори врати за туристи за първи път от две години, но изискванията те да кандидатстват за визи и да се придържат към пакетни обиколки с екскурзовод задържат малък действителния брой на туристите.

Северна Корея обяви победа над COVID-19

Северна Корея обяви победа над COVID-19

Сестрата на Ким Чен-ун посочи, че държавният глава също преболедувал COVID-19