Узаконяването на марихуаната може да донесе на Германия годишни данъчни приходи и икономии на разходи в размер на около 4,7 млрд. евро и да създаде 27 000 нови работни места. Това се посочва в проучване, цитирано от Ройтерс.

В момента вероятният бъдещ канцлер Олаф Шолц и неговите социалдемократи водят преговори за създаване на тристранна коалиция със склонните към харчене Зелени и либертарианските Свободни демократи, които подкрепят бизнеса. Дискусиите включват и правила относно продажбата и употребата на марихуана в най-голямата икономика в Европа.

Вирджиния е първият южен щат, легализирал марихуаната

Вирджиния е първият южен щат, легализирал марихуаната

Всички на възраст над 21 г. ще могат да притежават до 28,3 грама

Проучването на Института за икономика на конкуренцията към университета "Хайнрих Хайне" в Дюселдорф установило, че легализирането на канабиса може да доведе до допълнителни данъчни приходи в размер на около 3,4 млрд. евро на година. Както и до икономии на разходи в полицията и съдебната система в размер на 1,3 млрд. евро годишно.

Легализирането на марихуаната в Германия ще даде тласък на разрастващия се европейски пазар на стоката, чиито годишни приходи се очаква да надхвърлят 3 млрд. евро до 2025 г., в сравнение с около 400 милиона евро през тази година.

Употребата на канабис за медицински цели е законна в Германия от 2017 г.

Мексико на крачка от легализиране на марихуаната

Мексико на крачка от легализиране на марихуаната

Пълнолетните ще могат да носят до 28 грама марихуана