Арменската полиция е задържала 102-ма души на съботните протести в Ереван срещу премиера Серж Саркисян, предадоха информационните агенции.

Поредният ден на демонстрации започна с шествия от сутринта. Участниците периодично блокираха пътни артерии. В следобедните часове основният булевард в арменската столица - "Маштоц", беше изцяло блокиран. Протестиращите скандираха "Ние сме господари на нашата страна" - те настояват за оставката на премиера.

На фона на нестихващото напрежение президентът Армен Саркисян отиде при демонстрантите на Площада на републиката. Те го посрещнаха с аплодисменти и викове "Президенте, махни Серж".

Протестите в Армения не стихват, пак десетки арестувани

Протестите в Армения не стихват, пак десетки арестувани

Носят плакати с надписи "Саркисян е диктатор"

Преди това Серж Саркисян призова към диалог опозиционния депутат Никола Пашинян, който е лидер на протестите. От своя страна Пашинян отговори, че е готов да обсъжда единствено оставката на премиера.

В опит да намали напрежението, по-късно министър-председателят обяви, че е готов да напусне поста след като бъде решен проблемът с Нагорни Карабах. Според информация, разпространена от правителствената пресслужба, той е готов да предаде премиерското кресло на друг кандидат само след като бъдат разрешени "глобалните проблеми".

Акциите срещу Серж Саркисян започнаха на 13 април. Участниците в тях организират митинги и шествия, блокират улици. Лидерът Пашинян обяви началото на "кадифена революция".

Протести се провеждат и в други големи градове.