Терорист с автомобил, пълен с експлозиви се врязав сградата, в която се помещава полицията и органите за сигурност в столицата на Ингушетия, Назрани.

Последва мощен взрив, при който - до момента - са загинали 20 души, а ранените са 70, сред които 10 деца.
Прогнозите са, че броят на жертвите ще расте (първоначално бяха 12, после 14), тъй като пострадалите са с тежки наранявания, а в болницата в града пристигат непрекъснато нови пострадали.

Представител на следствието е информирал, че в ГаЗ-ката на терориста са се намирали експлозиви с мощност между половин и един тон тротилов еквивалент.

На мястото на взрива в двора на управлението се е образувал кратер с радиус 4 и дълбочина 2 метра.

Сградата е в пламъци, горят и паркирани в съседство автомобили.

В Ингушетия е обявен тридневен траур.

Работата на пожарникарите по гасене на пожара допълнително се затруднява от взривяването на боеприпаси, които са се намирали в сградата на управлението.

Властите в Ингушетия обявиха, че са разполагали с информация за подготвян голям атентат срещу реда в републиката.

Въпреки сериозното нападение, по думите на президента на републиката Юнус Бек Евкуров няма необходимост от въвеждане на антитерористичен режим.

В Ингушетия независимо от усилените мерки за сигурност, регулярно се извършват нападения над служители на реда и военни.
Изключително чести са престрелките между бунтовници и милиционерски колони.

Не са редки случаите и на покушения - срещу висши полицаи, военни, магистрати.
Само преди дни президентът на републиката пое отново функциите си, след като прекара седмици в болница след извършено срещу него покушение.