Израелските сили за сигурност съобщиха, че "Хамас" и други палестински групировки са изстреляли около 3700 ракети от Ивицата Газа по Израел към 19:00 ч.

Повече от 1400 палестинци са били ранени при сблъсъци с израелските служители на реда във вторник на Западния бряг и Източен Йерусалим. Това съобщи Палестинското общество на Червения полумесец в сряда вечерта на страницата си във Facebook.

Това са резултатите след деветия ден на сблъсъци. 

182 души са получили огнестрелни рани, 195 са ранени в резултат на изстрели с гумени куршуми, 931 души са пострадали от сълзотворен газ и шумови гранати, 20 души имат изгаряния, а още шестима палестинци са блъснати от автомобили.

Франция иска от Съвета за сигурност резолюция за Израел

Франция иска от Съвета за сигурност резолюция за Израел

След 10 дни на бовете

По-рано агенция WAFA, позовавайки се на палестинското министерство на здравеопазването, информира за четирима палестинци, убити на Западния бряг в резултат на сблъсъци с израелската полиция.

Броят на загиналите е надхвърлил 230, включително 217 в Газа, включително над 60 деца и 36 жени. От израелска страна най-малко 12 души бяха убити.

Франция настоя за резолюция от Съвета за сигурност. Египет предложи примирие от четвъртък, но по-късно страните в конфликта отрекоха да са приели идеята.