65 полицаи са били ранени сряда вечерта по време на пропалестински протести в Берлин, като 174 протестиращи са били временно задържани, след като събитията прераснали в насилие, пише "Политико".

"Колегите са били ранени през последните часове от хвърлени камъни, горящи течности и опити за съпротива, наред с други неща", се казва в изявление на полицията в Берлин.

Германският канцлер Олаф Шолц осъди в четвъртък сутринта скандирането на антисемитски лозунги на протестите в Берлин.

"Антисемитизмът няма място в Германия и ние ще направим всичко възможно, за да му се противопоставим. Ще направим това като граждани, като тези, които носят политическа отговорност", каза Шолц по време на реч в германския парламент .

В сряда сутринта коктейли Молотов бяха хвърлени по синагога в Берлин. Никой не е пострадал.

Министърът на правосъдието Марко Бушман, подчерта, че свободата на демонстрациите е основно право, "но това, което не е приемливо, е, че под прикритието на мирна демонстрация се подбужда омраза срещу евреи".

Демонстрациите настъпиха ден след експлозия в болница в Газа, атака, за която Израел и Хамас се обвиняват взаимно. Продължаващото насилие в Близкия изток - предизвикано от бойци на Хамас, които по-рано този месец нахлуха в израелски общности и убиваха повече от 1000 души, предизвикайки смъртоносни ответни удари от Израел - разпалва страхове от по-широк регионален конфликт .

Стотици протестиращи срещу войната в Газа нахлуха в Капитолия в САЩ

Стотици протестиращи срещу войната в Газа нахлуха в Капитолия в САЩ

Над 300 души са задържани