Войниците от обединената група бойци от 223 батальон на морската пехота държаха позиция в обкръжение в продължение на 70 дни.

Според информацията във Facebook на батальона комбинираната група защитници е държала позиция в обкръжение и без ротация в продължение на 70 дни. Операцията по възстановяването на пътя за оръжейни и тилови доставки към защитниците е продължила повече от два месеца.

Докато други военни сили се опитваха да разчистят пътя, бойците държаха кръгова отбрана, отблъсквайки денонощно руските атаки.

Безпилотните самолети останаха единственият път за снабдяване на обкръжените бойци, като доставяха боеприпаси, храна и вода.

"Въпреки раните и постоянния натиск от страна на врага бойците удържаха позицията и при първа възможност бяха изведени на ротационен принцип. Позицията е наша, пътят е отблокиран", се казва в доклада, цитиран от УНИАН.

От батальона не съобщават къде точно са се случили тези събития. По последни данни обаче се предполага, че подразделението е изпълнявало бойни задачи в района на Часов Яр.

Украинските сили се изтеглят от важен район на Часов Яр

Украинските сили се изтеглят от важен район на Часов Яр

Командването взе решение за изтегляне на по-защитени и подготвени позиции

По данни на Генералния щаб на ВСУ руските войски в момента се съсредоточават върху Покровския район.

ISW: Русия стяга обръча около Часов Яр

ISW: Русия стяга обръча около Часов Яр

Кремъл не се отказал да превърне Украйна в буферна зона

По-специално, само там са били отблъснати 43 нападения на окупатори. Като цяло през изминалото денонощие руснаците са се опитали 141 пъти да пробият отбранителната линия на украинските защитници.