Белгийската полиция проведе в понеделник нови акции срещу "Ндрангета", мафиотска организация от южния италиански регион Калабрия, съобщава Politico. Арестувани са 8 души. 

"Мога да ви съобщя днес, че федералната прокуратура е извършила нови обиски в нашата страна", каза белгийският министър на правосъдието Винсент Ван Куикенборн. Той направи изявлението в кулоарите на събитие за борба с насилието, свързано с наркотици в Антверпен. Припомня се, че това е "втора операция" на Белгия срещу "Ндрангета".

Мега акция беше извършена през май срещу мафиотската организация, която според Ван Куикенборн представлява 80 процента от кокаина, внасян в Европа.

Осем души бяха арестувани по време на последните обиски в Белгия, потвърдиха от федералната прокуратура в последващо прессъобщение. Срещу тях са повдигнати предварителни обвинения за разпространение на наркотици и организиране на престъпна дейност. Оръжия, наркотици, пари и луксозни стоки също са били конфискувани по време на акциите, каза Ван Куикенборн.

Един човек е арестуван в Германия, а Белгия ще иска екстрадирането му.