Руският президент Владимир Путин има одобрението на 82% от гражданите. Неодобрението е на 11% от руснаците, показва допитване на Всерусийския център за проучване на общественото мнение (ВЦИОМ), цитиран от РИА Новости.

Днес по обяд Владимир Путин полага клетва за четвъртия си мандат като президент на Русия.

В насилието срещу протестиращите в Москва са участвали казашки части, наети от властите

В насилието срещу протестиращите в Москва са участвали казашки части, наети от властите

Стотици задържани на протеста срещу режима на Путин...

"Оценката на дейността на Владимир Путин на поста президент на страната има значимо увеличение след март 2014 г., запази се високо ниво вече четири години", се казва в материалите на запитването.

Ако преди шест години нивото на одобрение на дейността на президента отбелязваше 69%, а през май 2013 г. показателите представляват 65%, то вече през май 2014 г. той нарасна до 86% и в последващите години, по данни на майските проучвания на ВЦИОМ, беше в рамките на 82-88%.

Според резултатите на сегашното допитване през месец май, работата на президента сега одобряват 82% от руснаците. Подобни показатели - 82% бяха отчетени, например, в хода на майското допитване през 2007 г.

ЕС осъди насилието срещу протестиращи в Русия

ЕС осъди насилието срещу протестиращи в Русия

Стотици излязоха на демонстрации срещу Путин

Като позитивна дейността на държавния глава сега по-често са склонни да оценяват жените (85%), жителите на селските райони (85%) и хората от старото поколение (91% в групите на анкетираните над 60 години).

Според резултатите на новото допитване през месец май, 82% от руснаците одобряват работата на президента. Същият процент одобрение имаше и по време на майското допитване през 2007 г.

Допитването е проведено от "ВЦИОМ-Спутник" на 2-3 май 2018 г. сред 2 хил. респонденти над 18-годишна възраст, чрез телефонно интервю. 

В 90 града на Русия протестират привърженици на Алексей Навални

В 90 града на Русия протестират привърженици на Алексей Навални

Властите задържаха някои организатори на опозиционните митинги