Лидерът на терористичната организация Ал-Кайда Осама бин Ладен назначи нов ръководител на организацията в Европа, съобщават руски медии.

Новият шеф на терористичната организация е известен с прозвището Сейф ал-Адил, което в превод означава Меч на справедливостта.

Ал-Адил трябва да внуши на обществеността в западните страни, че победата във войната с тероризма е невъзможна.

Източник на американските служби от своя страна посочва, че Ал-Кайда планира извършването на чести, макар и немащабни терористични акции.

Новият ръководител за Европа е известен с подготоква на серия акции, които бяха предотвратени от европейските и американските спецслужби.

Той е бил организаторът на транспортирането на бомби за Йемен, които трябваше да се взривят на борда на самолет във въздушното пространство на САЩ.

Ал Адл с операциите си трябва да повлияе върху духа на западното общество в борбанта срещу тероризма, което ще позволи да се вземе властта в страни като Йемен и Сомалия.

Новият ръководител за Европа е автор на един от програмните документи на „Ал-Кайда", в който се казва, че ислямистките организации са загубили, тъй като акциите им били случайни и некоординирани.

Фракцията на Ал-Адил е била против атентатите на 11 септември 2001 година, а през 2002 година той е бил автор на писмо, в което критикува бин Ладен.

Той се е укривал в Иран, близо до каспийския бряг със съпругата си и 5-те си деца.

Той е известен с имената Мохамед ал-Макави и Ибрахим ал-Мадани.