Над 60% от гласувалите на последните избори в САЩ оценяват положително работата на американския президент Джо Байдън през първите дни след встъпването му в длъжност.

Това се доказва от резултатите от проучване, проведено от The Hill съвместно с HarrisX.

По този начин 63% от анкетираните подкрепят цялостната дейност на Байдън като президент. В същото време 94% от анкетираните демократи го оценяват положително. 70% от анкетираните републиканците са на противоположното мнение.

И Байдън подкрепи индустрията на САЩ

И Байдън подкрепи индустрията на САЩ

Ограничава се влиянието на чуждестранни компании

Анкетираните също оценяват представянето на Байдън в определени аспекти. Например по въпроса за международните отношения дейността на новия американски лидер е подкрепена от 60% от гласувалите, в борбата срещу коронавируса - 69%.

Участниците в анкетата изразиха същото ниво на подкрепа за президента (61%) по отношение на икономиката, създаването на работни места и борбата с тероризма. По въпроса за миграцията обаче дейностите на ръководителя на Белия дом са одобрени от 57% от анкетираните.

Меркел и Байдън ще укрепват трансатлантическото сътрудничество

Меркел и Байдън ще укрепват трансатлантическото сътрудничество

Сближаване между ключови партньори в борбата с пандемията

По-ранни изследвания на ABC News и Ipsos показаха, че Байдън е подкрепян от повечето американци в първите дни на президентството си.