Автомобил се заби в портата на сградата на германския канцлер Ангела Меркел в Берлин, съобщава "Ройтерс".

Снимки на агенцията от мястото на инцидента показват, че полицията инспектира комби автомобил пред вратата с надпис на немски "Спрете глобализационната политика", надраскан в бяло от дясната му страна.

Снимки в социалните медии показват думите "Проклети убийци на деца и възрастни хора", написани от лявата страна на автомобила.

Засега няма съобщения за жертви. На мястото са били изпратени десетки полицаи и пожарна кола.

Тази сутрин Меркел трябваше да бъде домакин на видеоконференция на премиерите не германските провинции, на която трябваше да бъде обсъдено удължаване на блокадата във връзка с коронавируса и по-нататъшни стъпки за борба с пандемията.

И в Германия много голям ръст на починалите от COVID-19

И в Германия много голям ръст на починалите от COVID-19

Починалите от началото на епидемията в страната са вече близо 15 000 души

Европа е в повишена тревога, след като ислямистки екстремисти убиха осем души в Париж, Ница и Виена през последните седмици. Снощи швейцарската полиция идентифицира швейцарка, която заби нож във врата и хвана друга за гърлото в търговски център в Лугано, като известен джихадист.

Преди четири години мигрант от Тунис, на когото е била отхвърлена молбата за убежище в Германия, и който е имал ислямистки връзки, отвлече камион, след което го заби в претъпкания коледен пазар в Берлин, убивайки 11 души и ранявайки десетки други.

Офисът на канцлерството, бяла постмодернистка структура, е отдалечен от всички главни пътища.

Германия удължава блокадата до коледните празници?

Германия удължава блокадата до коледните празници?

Премиерите на провинциите ще обсъдят плановете си с германския канцлер Ангела Меркел в сряда