Турската полиция арестува 11 чужденци, заподозрени, че са членове на клетката на „Ислямска държава”, свързана с атентаторите самоубийци, които стоят зад атентата на летище „Ататюрк”. Това съобщава „Ройтерс”, позовавайки се на турската телевизия „Хабертюрк”.

Арестите са извършени на разсъмване при акция, осъществена от антитерористи в квартал „Башакшехир” в европейската част на града. Така броят на арестуваните във връзка с разследването става 24.

Говорителят на полицията не потвърди информацията.

Припомняме, че трима предполагаеми членове на „Ислямска държава” убиха 44 души при стрелба и бомбена атака на истанбулското основно летище. Това е най-смъртоносната от серия атаки в Турция тази година. Вчера в Истанбул бяха арестувани 13 заподозрени за връзки с терора на „Ататюрк”. Още 9 бяха закопчани в Измир.

Атентаторите били руснак, узбек и киргиз, съобщи вчера служител на правителството.

Отделно силите за сигурност в сряда арестуваха четирима турски граждани на граничния пункт „Онкупинар” в Югоизточна Турция по подозрение за членство към терористична група. Четиримата опитвали да се върнат в Турция от конфликтна зона в Сирия, която е под контрола на „Ислямска държава”.