Експлозия е станала рано сутринта в Невелския район на Псковска област близо до село Литвиново. Причината е атака от два дрона.

Това съобщи губернаторът на областта Михаил Ведерников, цитиран от ТАСС. "Повредена е административната сграда на нефтопровода, никой не е пострадал", пише губернаторът в телеграмния си канал.

Село Литвиново в Невелския район се намира близо до границата с Беларус.

Според канала Baza в Telegram дроновете са се приземили в нефтопомпената станция на "Транснефт" около 5 ч. сутринта и са се взривили. В резултат на това са повредени фасадите и остъкляването на три административни сгради.

Украйна пак отрече да стои зад "безсмислената" атака с дрон срещу Кремъл

Украйна пак отрече да стои зад "безсмислената" атака с дрон срещу Кремъл

Подоляк отхвърли твърденията на в. "Ню Йорк Таймс"

През последните месеци руската територия - и то не само пограничните райони - редовно е атакувана от безпилотни самолети. Безпилотни летателни апарати са се взривявали в Тулска, Калужска, Рязанска, Саратовска и други области. Редовно летят и дронове по базата на руския черноморски флот в Севастопол.

Ден по-рано имаше съобщения за нападение с дрон в Краснодар. По данни на властите в резултат на инцидента бяха нанесени щети на административна и жилищна сграда.

Взрив в Краснодар, на 330 км от фронта в Украйна

Взрив в Краснодар, на 330 км от фронта в Украйна

ТАСС потвърждава за инцидента, утвърждавайки, че паника сред населението няма