Австралия обяви допълнителен пакет от санкции срещу 75 депутати от Русия и 32 министри на Донецката и Луганската народна република заради ситуацията в Украйна, съобщава ТАСС, позовавайки се на австралийското външно министерство.

Сред служителите в черния списък са 75 депутати от долната камара на руския парламент, както и 20 министри, представляващи ДНР, и 12 министри от ЛНР.

Новопубликуваният списък на санкциите на австралийското правителство включва и руския телевизионен журналист Владимир Соловьов.

До момента Австралия е санкционирала над 700 граждани на Русия и Беларус, включително руския президент Владимир Путин и беларуския му колега Александър Лукашенко, а също и редица високопоставени министри на двете страни.

Австралия с нови санкции срещу Русия

Австралия с нови санкции срещу Русия

Правителството наложи забрани за пътуване на дъщерите на руския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров

На 21 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че признава суверенитета на Донецката и Луганската народна република.

На 24 февруари той обяви, че в отговор на искане на ръководителите на двете републики в Донбас е взел решение за провеждане на специална военна операция в Украйна. Руският лидер подчерта, че Москва няма планове за окупация на украински територии, като отбеляза, че операцията е насочена към денацификация и демилитаризация на Украйна.

На 22 април Австралия съобщи, че ще наложи санкции срещу 147 руски граждани във връзка със събитията в Украйна.

Австралия наложи санкции на "Газпром", "Транснефт" и още 12 компании

Австралия наложи санкции на "Газпром", "Транснефт" и още 12 компании

Това не е първият пакет от австралийски санкции