Австралия налага санкции на още 11 руски банки и държавни институции. Това обяви министърът на външните работи Марис Пейн.

Тя посочи, че по-голямата част от руските банкови активи вече са обхванати от санкциите, заедно с всички субекти, които обработват държавния дълг на Русия.

Пейн уточни, че в санкционния списък са включени и Руският фонд за национално благосъстояние и руското министерство на финансите.

Тя посочва, че "допълнителните банки заедно представляват приблизително 80% от всички банкови активи в Русия и включват Сбербанк, Газпромбанк, VEB, VTB, Роселхозбанк, Совкомбанк, Новикобанк, Алфа-Банк и Московската кредитна банка".

И Австралия санкционира руски олигарси и техни роднини

И Австралия санкционира руски олигарси и техни роднини

Списъкът съдържа 33 имена на руски магнати

Австралия вече санкционира руски олигарси и техни роднини.

В австралийския списък са включени Роман Абрамович, Алишер Усманов, Алексей Мордашов, Алексей Милер, Сергей Иванов, който сега оглавява "Алроса", Игор Шувалов със съпругата си и двете си възрастни деца, както и близки роднини на хора от обкръжението на Путин, които преди това са били санкционирани, и др: Пълнолетните деца на Борис и Аркадий Ротенберг и съпругата на първия, синовете на Игор Сечин и Николай Патрушев, както и съпругата и двете деца на Евгений Пригожин.