Автомобил се заби в контролно-пропускателния пункт пред централата на Федералното бюро за разследване (ФБР) в Атланта (Джорджия, САЩ), съобщава Fox News.

Според телевизията, която се позовава на агенцията, автомобилът е блъснал оградата на входа на сградата, предназначена за служителите. Инцидентът е станал около 12:00 часа на 1 април (19:00 часа българско време).

Преди да блъсне портата, автомобилът се е опитал да последва автомобил, който е имал право да влезе в сградата през нея, съобщи ФБР. Служителите на агенцията обаче са го спрели с повдигнати прегради.

След това шофьорът слиза от автомобила и отново се опитва да влезе в сервизната сграда. Той бил задържан от агентите на ФБР, които пътували в първия автомобил, подпомагани от други двама колеги.

ФБР удари руски шпионски софтуер

ФБР удари руски шпионски софтуер

Вероятно с години е крадена чувствителна информация от най-малко 50 страни

Впоследствие заподозреният бил предаден на полицията, която го арестувала. Мъжът бил отведен в болница за психиатрична оценка и медицински преглед. Мотивите му все още не са установени.

Според информация на Fox News Atlanta автомобилът вече е бил изтеглен от входа. Длъжностни лица съобщиха на канала, че при инцидента няма пострадали.