Бърни Сандърс, който се бори за номинацията на Демократическата партия за надпреварата за Белия дом, поведе на бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън за първи път, съобщава "Бизнес инсайдър".

Това показва национално представително социологическо проучване сред избирателите на демократите, взимащи участие в първичните избори, които се провеждат в момента.

Проучването на Fox News показва, че Сандърс е успял да спечели подкрепата на 47% сред вероятните избиратели на Демократическата партия в цялата страна. Клинтън, която дълго време беше фаворит за номинацията, събира 44% подкрепа.

Въпреки че преднината на Клинтън се сви значително през последните няколко месеца, анкетата на Fox News е първата, която показва излизане напред на сенатора от Върмонт.

Резултатите на това социологическо проучване обаче се разминават с други скоро проведени анкети. В проучване на NBC Клинтън има преднина от 11 на сто пред Сандърс в национален мащаб.  

И двете проучвания идват само два дни преди първичните избори в Невада, където няколко проучвания показват, че двамата кандидати са с изравнени сили.

Някога смятан за „крепост” на Клинтън, щатът Невада се превърна в ключово „бойно поле”.