Президентът и вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и Камала Харис нямат решение за проблема мигрантския поток на границата, според видни фигури сред републиканците. 

Сенаторът от щата Тексас Тед Крус остро нападна във вторник администрацията на държавния глава, че нарочно избягват да посещават южната граница в опит да прикрият криза, за която знаят, че не могат да се справят, без да възстановят политиката на експрезидента Доналд Тръмп.

Има причина Камала Харис и Джо Байдън да не искат да отидат до границата. Защото знаят, че репортерите ще ги последват. Тяхната стратегия е проста: опитват се да прикрият това, което се случва, нападна ги той.

По думите му, Fox излъчва изявлението му и той е благодарен за дадената му трибуна, за да сподели притесненията си. В същото време обаче, CNN ABC, CBS и NBC мълчат, че проблемът продължава да съществува. Според него, посочените медии са корумпирани. 

Харис и Обрадор обсъждат нелегалната миграция от Мексико през май

Харис и Обрадор обсъждат нелегалната миграция от Мексико през май

Харис е под натиск, тъй като все още не е посетила границата и дала пресконференция

Припомняме, че той говори по проблема по време на посещението на Харис в Мексико, където тя обсъди въпроса с мексиканския президент Андрес Обрадор. 

Харис не за първи път е подложена на натиск заради факта, че откакто е вицепрезидент не е посетила границата. 

Белият дом отхвърли тези критики, като заяви, че тя отговаря за дипломатическите преговори, свързани с насочването на първопричините за кризата, а не за самата граница.

Републиканците обвиняват имиграционната политика на демократите за вълната от повече от 172 000 мигранти през март, включително рекорден брой на непридружени деца.