Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще обсъди нелегалната миграция с президента на Мексико Андрес Обрадор и други висши служители през следващия месец. Разговорът ще бъде част от усилията ѝ да се справи с това, което администрацията определя като "първопричините" за граничната криза, предаде Fox News.

"На 7 май вицепрезидентът Камала Харис ще се срещне на практика с мексиканския президент Андрес Обрадор, към който ще се присъединят министърът на външните отношения Марсело Ебрард и министърът на икономиката Татяна Карильо", се казва в изявление на нейния офис. "Тази среща ще задълбочи партньорството между нашите страни за постигане на общите цели за просперитет, добро управление и справяне с основните причини за миграцията."

Мексико затяга охраната по границата с Гватемала

Мексико затяга охраната по границата с Гватемала

Целта е да се пресече нелегалната миграция, която отбеляза скок

Харис е подложена на натиск, тъй като не е посетила границата вече 31 дни не е провела пресконференция по въпроса. Белият дом отхвърли тези критики, като заяви, че тя отговаря за дипломатическите преговори, свързани с насочването на първопричините за кризата, а не за самата граница.

Републиканците обвиняват имиграционната политика на демократите за вълната от повече от 172 000 мигранти през март, включително рекорден брой на непридружени деца.

Мексико иска от САЩ споделяне на COVID ваксини

Мексико иска от САЩ споделяне на COVID ваксини

За пореден път се отправя такава молба