Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в понеделник в Брюксел след срещата на върха на НАТО, че съюзниците му не считат срещата му на върха с Владимир Путин за каквато и да е награда, а са му благодарили. "Те ми благодариха, че съм готов да разговарям с тях за срещата", каза Байдън, по време на забавена с два часа пресконференция, предаде "Daily Mail".

Байдън предполага: Русия на "автократа" Путин може да е по-слаба, отколкото изглежда

Байдън предполага: Русия на "автократа" Путин може да е по-слаба, отколкото изглежда

Западът се сблъсквал с екзистенциална надпревара с "автократи"

"Ще заявя на президента Путин, че има области, с които можем да си сътрудничим, ако той избере това", каза Байдън в Брюксел. Ако той реши да не сътрудничи и действа по начина, който е правил в миналото, тогава ние ще отговорим.

Байдън не разкри повече от това, което ще каже на Путин на срещата им на 16 юни.

Най-важните фактори в международните отношения са предвидимостта и стабилността, но Русия през последните години не е видяла САЩ да ги демонстрират, заяви по-рано днес руският президент Владимир Путин в интервю за ЕнБиСи.

"Той (Джо Байдън) казва едно, аз казвам друго", каза той, отговаряйки на въпроса, че Байдън обвинява Русия за създаването на нестабилност в света. Нашата реторика се различава на различни места, но може би ако ме попитате сега, ще го кажа. Най-важното в международните отношения е предвидимостта и стабилността. И аз вярвам, че през последните години не сме виждали това от нашите американски партньори", каза руският президент.

Путин заяви, че е готов да разгледа въпроса за размяната на затворници със САЩ.

Отношенията между САЩ и Русия са в най-лошото си състояние от десетилетия, допълнително разрушени от поредица от кибератаки, свързани с Москва, както и дълъг списък от стари проблеми.