Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви в петък, че по време на посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Саудитска Арабия вероятно няма да бъде обявено споразумение между Вашингтон и Рияд относно производството на петрол.

Това съобщи АП.

Алиансът ОПЕК+ ще направи следващия ход, когато става въпрос за добива на петрол, каза той пред американски репортери, според кореспондента на CNBC в Белия дом.

Байдън: САЩ ще играят водеща роля в региона на Близкия изток

Байдън: САЩ ще играят водеща роля в региона на Близкия изток

Ключова визита в региона

Президентът на САЩ Джо Байдън "се здрависа" с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман преди днешната среща между двамата лидери и техните делегации. По-рано Байдън твърдеше, че няма да се среща с престолонаследника поотделно.

Първата среща между Байдън и Бин Салман се състоя в дворец на саудитското кралско семейство в западния град Джеда и продължи кратко.

В сянката на Тръмп: Байдън в Саудитска Арабия

В сянката на Тръмп: Байдън в Саудитска Арабия

Десетилетия след доктрината "Никсън" изглежда така, че САЩ имат все по-ограничени възможности за партньорства в Близкия Изток, а самата доктрина е избледняващ спомен

След срещата си със саудитския престолонаследник, смятан за де факто ръководител на страната, президентът на САЩ бе приет от крал Салман, предаде Ройтерс.

Двамата се поздравиха по-топло, като си стиснаха ръцете.